OUTDOOR ER FOR ALLE

VI ER I BYENS HJERTE OG SKOVENES KROGE.

Outdoor i Silkeborg Kommune er ikke kun for dem, der allerede er aktive og glade for naturen. Vi skal bruge de muligheder, der ligger i lige udenfor vores hoveddør, til at give os alle sammen gode oplevelser – uanset om det er i vandreskoene, på cykel, i kano, med fiskestangen, rundt om bålet, med madkurven eller i badetøjet. Outdoor er for alle!

Outdoor er allerede en del af DNAen i Silkeborg Kommune. Rigtigt mange borgere er aktive i naturen. Og sammenligner man med andre kommuner, er det tydeligt, at outdoor-aktiviteter er prioriteret i Silkeborg.

Vores store interesse for friluftsliv er ikke noget nyt. Silkeborg Kajakklub har efterhånden 80 år på bagen og er blandt de ældste klubber i Danmark. Silkeborg Fiskeriforening blev stiftet helt tilbage i 1869 og er med 2.200 medlemmer ikke bare kommunens største outdoorforening, men også den største og ældste fiskeriforening i Danmark.

 

Vi skal bruge de muligheder, der ligger i lige udenfor vores hoveddør, til at give os alle sammen gode oplevelser

Outdoorområdet er hele tiden under udvikling med nye tendenser, nye behov og nye brugergrupper. Siden udnævnelsen af Silkeborg Kommune til Danmarks Outdoor Hovedstad er opbakningen blevet større. Borgere, politikere, lokalråd, erhvervsliv og foreninger prioriterer mange ressourcer til udviklingen af Danmarks Outdoor Hovedstad.

Den stigende interesse for at komme ud betyder, at vi skal have et skarpt fokus på at skabe balance mellem benyttelse og beskyttelse af naturen. Og på at skabe gode rammer for både de rolige og de hurtige aktiviteter i naturen. ◼