VI ELSKER NATUREN

DERFOR PASSER VI OGSÅ PÅ DEN OG EFTERLADER DEN, SOM DA VI KOM.

VIBORG ER FORGYLDT AF SMUK NATUR. BYNÆRE SKOVE, SØER OG ISTIDSLANDSKABET I DOLLERUP BAKKER. NATUREN ER VORES STØRSTE GEVINST OG EN VIGTIG DEL AF VORES EVENTS. VI GLÆDER OS TIL AT VISE VORES BY OG EGN FREM FOR ALLE.

Vores bynære natur skal vi værne om og passe på. Men det vil også være dumt, hvis vi ikke udnyttede alle de rekreative muligheder, den stiller til rådighed for mange forskellige brugergrupper.

Ved at planlægge en grøn infrastruktur kan vi løse mulige konflikter i skovene. Mtb-sporene er med til at adskille brugergrupperne og dermed øge sikkerheden, når alle færdes i naturen.

Der arbejdes hårdt på at etablere bæredygtige, velplanlagte og smukke spor til skovens brugere. Derved tager man et ansvar og beskytter naturen bedst muligt. Vi kan benytte naturen, samtidig med at vi beskytter den.

En grøn profil som kommune og virksomhed har næppe været vigtigere og mere oplagt end nu. Der ligger et stort potentiale i at udvikle skovområderne omkring byen.

Baseret på danske og udenlandske erfaringer er potentialet for MTB-overnatninger i Viborg stort. Tidligere erfaringerne var rigtig gode, og der er ingen tvivl om, at spise- og overnatningssteder vil profitere af en hastig udviklende MTB-sport - hvis de indgår et samarbejde.
Med mere end 100 km spor, kan Viborg tilbyde aktiviteter der kan tiltrække turister fra nær og fjern. Der er spor nok til mange dages aktiviteter og det vil være oplagt for mange at bruge en weekend i Viborg på at køre MTB.

Når MTB-spor suppleres med muligheder for tilkøb af MTB-relaterede aktiviteter som tekniktræning, MTB-guides, løb og events – herunder også udvikling af familievenlige tilbud, vurderes det realistisk med op mod 10.000 MTB-overnatninger i Viborg i 2021.

Sporarbejdet i Viborg har allerede bidraget til, at byen fremstår attraktiv på landkortet. store internationale events som VM i MTBO, 12 timersløb, VM i duathlon, DM i MTB-Marathon, Historisk MTB Marathon og en generel udvikling af en stærk outdoor-profil giver byen en stærk identitet og gør området interessant.

Vi er på vej mod noget stort, men det kræver samarbejde og velvilje fra mange kanter at få projektet helt i mål.